Winassist Däcklager

Winassist Verkstad – Däckförvaring & Lagerplatser

Använder du dig av vår modul Däckförvaring? Här kommer lite tips och trix kring användandet av funktionen och dess finesser! 

Däckförvaring - Förvaringsbevis 

Vi rekommenderar att man använder sig av funktionen för att notera eventuella skador på däck och fälg, så att du undviker frågetecken kring detta i samband med att däcken lämnas ut.

Bild 1 Winassist Däckförvaring

Lagerplats 

Här kan du välja om det ska vara obligatoriskt att välja lagerplats eller inte. Om "Tvingande Lagerplatser" är ibockad går det inte att spara utan att lagerplats är vald. 

  • Sök efter ledig lagerplats med tangenten "F4".
  • Lägg upp tillgängliga lagerplatser per bil (inte per däck) och ett tips är att notera hur stora hjul som får plats under "Anmärkning".
Bild 2_2 Winassist Däckförvaring

Lagerplats - Debiteringsmall

Under Kunder/Fordon ->Däckförvaring ->Inställningar ->Debiteringsmallar kan du skapa mallar som sedan kan läggas till i arbetsorder. Här kan du även lägga till kostnad för däckskifte och däckförvaring. 

Etikettskrivare

För snabb och smidig märkning av hjulen med klisteretiketter rekommenderar vi vår etikettskrivare. Kan med fördel även användas för att märka hyllorna i reservdelslagret!

Bild 3 Winassist Lagerplats

Tips! Genom att lägga till en textrad, radtyp "T" på benämning, skriv "Lagerplats" och tryck CTRL + L  kan du få med lagerplatsen på arbetsordern.

Om information om dimension och fabrikat saknas läggs detta in under "Däckuppgifter".

Bild 4 Winassist Lagerplats

Däckförvaring på arbetsorder

Du kan enkelt se på en arbetsorder om det finns däckförvaring för den aktuella bilen (se markering på nedan bild), genom att trycka på knappen dyker information om lagerplats samt debitering upp och kan nu importeras till arbetsordern.

Bild 5_2 Winassist Däckförvaring
Bild 6 Winassist Däckförvaring

Har du några frågor eller är du intresserad av att veta mer? Hör av dig via sales@winassist.se eller fyll i formuläret nedan. 

    Läs mer